De training werkt niet 

We vergeten snel

Onlangs sprak ik een manager die aangaf dat (communicatie)training niet werkt. Direct na afloop is er enthousiasme onder deelnemers. Vervolgens gaan ze over tot de waan van de dag. Een week later is veel van het geleerde weggezakt

Deels is het uitblijven van blijvend resultaat verklaarbaar. Zeker als een training te veel leunt op overdracht van kennis. We vergeten snel.

Dagelijkse beslommeringen

Belangrijkste reden is voor het verlies van rendement ligt in het ontbreken van opvolging na de training. Het thema wordt nog eens besproken in een overleg en daarna ebt de focus weg. Vaak valt de borging van een training onder de verantwoordelijkheid van een teamleider of manager. Zij hebben het druk met de dagelijkse beslommeringen. Coaching is belangrijk, maar niet urgent. Het gevolg is vaak dat het erbij blijft. Dat is zonde, want de waarde van coaching en training zit in herhaling.

De oplossing

Het remedie is: interne ‘coaches’ (of trainers) opleiden. Binnen een organisatie zijn bijna altijd wel ambassadeurs te vinden die enthousiast zijn om te coachen en/of te trainen. Als ze ook affiniteit hebben met het thema van de training, is je interne coach gevonden. Soms zijn deze kandidaten daar (deels) voor opgeleid. Regelmatig is dit niet zo. Door mee te lopen in een nieuw trainingsprogramma en aangepaste coaching, pakken zij na (of al tijdens) de training het stokje over.

De enthousiaste interne coach

Ben je dan als trainer niet je eigen concurrentie aan het opleiden? Ja en nee. Natuurlijk zal een klant je minder snel vragen om nog eens dezelfde training te verzorgen. Maar de impact van de training is groter. Jouw training beklijft en heeft resultaat. En dan weet een klant je weer snel te vinden. Dan kun je weer ergens anders waarde toevoegen.

Wat is E-coaching?

Hoenders opleidingen geeft je praktische en to-the-point leerpunten voor tijdens en na de crisis. Ons aanbod kan volledig veilig online worden ingezet. E-coaching en online leren voor groepen of individueel.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op: https://hoenders.nl/verkooptraining-groningen/.

Anderen lazen ook :