Samen ontdekken

Over ons

Onze visie en werkwijze

Voor effectief leren is het 70:20:10 model altijd onze leidraad, dit is een combinatie van drie verschillende soorten ervaringen: ervaringen in de werkomgeving, interactie met anderen en training. Onze trainingen zijn interactief, enthousiasmerend en zitten vol handvatten en tops & tips. We oefenen, vaak samen met een professionele trainingsacteur, jullie praktijksituaties. In het werk heb je er direct profijt van!

We geven de voorkeur aan blended leren, waarmee we door jullie online voorbereiding, op de trainingsdag direct concreet aan de slag kunnen. Wij hebben hiervoor ons eigen leerplatform ontwikkeld dat aansluit op de trainingsdagen. Wij helpen jou graag een compleet programma samen te stellen. 

Netwerk van enthousiaste trainers

Bij Hoenders Training en Coaching werken we samen met een netwerk van zelfstandige trainers en coaches. Op die manier kunnen we altijd de perfecte match vinden voor jouw specifieke behoeften. Hieronder stellen we ons kernteam voor, bestaande uit ervaren trainers en coaches op diverse gebieden zoals leiderschap, communicatie, en persoonlijke ontwikkeling. Naast ons kernteam hebben we een uitgebreid netwerk van meer dan honderd gekwalificeerde professionals met specifieke vaardigheden, zodat we altijd de juiste expert kunnen inschakelen voor jouw project.

Edith van der Heiden

Energiek, proactief en zorgvuldig. Ze was zelf trainer, coach en sociaal wetenschappelijk onderzoeker (Rijksuniversiteit Groningen) en sinds 2012 is ze specialist online leren. Daarnaast assisteert ze trainers, stelt ze de juiste vragen op het juiste moment, is ze dienstverlenend en gaat ze voor topkwaliteit.

Jurgen Veenstra

Trainer/acteur, plaatst de coachee centraal, zonder ego. Zijn feedback ondersteunt groei. Jurgen’s voldoening komt voort uit het zien van coachees die de aangeleerde tools toepassen, waardoor hij zijn doel bereikt: ondersteuning bieden is zijn passie.

Petroeska Lankhorst

Zij werkt sinds 2014 als trainer/acteur. Haar uitgebreide werkervaring en diverse rollen (management, ondernemer, consultant) versnellen begrip en daarmee realistisch acteerwerk en seniore begeleiding.

Ewold de Maar

Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in training, vooral onder moeilijke omstandigheden. Hij streeft naar harmonie en tegelijkertijd duidelijk. Ewold gelooft dat mensen meer potentieel hebben dan ze denken en helpt hen groeien, samen werkend aan zelfontplooiing op elk moment.

Roger Goudsmit

Trainingsacteur voor communicatie, focust op ervaringsgericht leren. Hij zet geloofwaardige, soms uitvergrote rollen neer, met minimale input. Zijn levensmotto, "Je hoeft niet altijd te weten waar je naartoe gaat, zolang je maar weet dat je onderweg bent", inspireert zijn aanpak.

Werner Hoenders

Ik ben een gedreven trainer/coach met 20+ jaar ervaring bij Vergouwen Overduin en als zelfstandige. Medeoprichter van TrainersNoord en betrokken bij NIMA Sales opleiding aan Hanze Hogeschool Groningen sinds 2009.

Over Werner Hoenders

Al meer dan 20 jaar ben ik gepassioneerd bezig met het trainen en coachen van medewerkers en organisaties. Mijn reis als trainer/coach begon bij Vergouwen Overduin, nu Boertien Vergouwen Overduin, waar ik tot 2008 werkte voordat ik als zelfstandig professional verderging. In 2009 heb ik (mede) TrainersNoord opgericht en heb ik ook bijgedragen aan de NIMA Sales opleiding namens de Hanze Hogeschool Groningen.


Hier zijn mijn cijfers op een rij:

 • Ervaring als trainer sinds 2004
 • Meer dan 12.000 deelnemers bereikt
 • Vertrouwd door 500 klanten
 • In totaal 800 trainingen, lezingen en presentaties verzorgd


Verkopen als tweede beroep

In februari 2019 is mijn boek Verkopen als tweede beroep uitgebracht. Het is geschreven voor professionals in de zakelijke en financiële dienstverlening. Een mooi onderwerp voor een lezing, workshop, presentatie of congres gericht op adviseurs die wel expert zijn, maar geen echte verkoper.

Het boek gaat in op verkopen voor niet-verkopers. In het boek krijgen professionals (adviseurs, consultants, intermediairs, zzp-ers) tips en handvatten om hun commerciële gesprekken te verbeteren.

Met regelmaat deel ik mijn praktijkcases en inzichten met beslissers, managers en vakgenoten.

Je kunt me boeken als spreker met expertise in thema’s als:

 • Sales voor professionals / adviseurs
 • Commerciële gesprekstechnieken
 • Onderhandelen
 • Personal branding
 • Omgaan met weerstand en bezwaren van klanten
 • Klantgerichtheid
 • Klantgericht telefoneren
 • Feedback en feedforward
 

Lees hier verder